BeautyGeen onderdeel van een categorie

3 redenen om af en toe een cheatday in te plannen!

Eten
689views

Met het nieuwe jaar zijn ook weer heel wat goede voornemens van start gegaan. En zoals elk jaar staan ook in 2021 stoppen met roken en afvallen weer op de eerste plaats. Afvallen blijkt telkens weer een terugkerend probleem te zijn. Vaak lukt het in eerste instantie wel om een aantal kilo’s te verliezen, maar vervolgens vliegen deze er ook weer in een razend tempo aan. Het gevolg? Je zit nog minder lekker in je vel én voelt je een complete mislukking. Hoog tijd om hier verandering in te brengen. Afvallen hoeft namelijk helemaal niet zwaar of moeilijk te zijn. Een cheatday kan je, hoe tegenstrijdig dit misschien ook klinkt, hierbij helpen. Voel je dan ook zeker niet schuldig wanneer je een keertje food open near me opzoekt en hou je vast aan de volgende 3 goede redenen om af en toe een cheatday in te plannen.  

1. Je houdt het dieet langer vol 

De meeste mensen starten in het nieuwe jaar vol overgave met een geheel nieuw dieet en falen al na een aantal weken. Dit komt er met name door omdat je te streng voor jezelf bent. Wanneer je altijd hebt genoten van eten en lekkernijen, dan is het heel moeilijk om ineens alles af te zweren. Bovendien is dit ook niet nodig. Mensen die over een zeer gezonde levensstijl beschikken, zullen ook niet alle lekkere dingen afzweren. Met mate snoepen is het antwoord. 

Hoe meer je jezelf verbiedt, hoe groter de kans dat je hiernaar gaat verlangen. Daarom is het slim om jezelf iets in het vooruitzicht te stellen. Kies er bijvoorbeeld voor om één keer per maand een dagje te cheaten. Wat eten we vandaag makkelijk is die dag het motto. Lekker wat eten afhalen of gewoon een keer een marsreep naar binnen werken. Jij bepaalt wat je op dat moment wilt eten. Door je dergelijke dagen in het vooruitzicht te stellen, hou je je dieet uiteindelijk langer vol. 

Let op: dit vraagt wel om de nodige discipline, want het moet natuurlijk wel bij één dag blijven om al je harde werk niet teniet te doen. 

2. Zet je lichaam aan het werk 

Wanneer je wekenlang een calorietekort opbouwt, dan kan je lichaam energie gaan sparen om zo op gewicht te blijven. Je lichaam is het namelijk gewend om het gewicht te stabiliseren. Wanneer dit niet meer mogelijk is, haalt het allerlei fratsen uit om te voorkomen dat je te snel afvalt. Het kan ook voorkomen dat het lichaam zo weinig energie binnenkrijgt, dat het in spaarstand gaat om te voorkomen dat organen uit zullen vallen. Dit is vaak het geval bij een crashdieet. Daarom is het belangrijk om je lichaam af en toe te laten weten dat er nog genoeg eten is, dus dat het gerust voeding mag verbranden. Eten bestellen bij Butlon.com is dan niet alleen lekker, maar werkt ook nog eens zeer effectief in de strijd tegen die overtollige kilo’s. 

3. Ongezond eten hoort er af en toe bij 

Het is beter om niet volledig een dieet aan te houden, maar je levensstijl aan te passen. Dit betekent dat je kleinere porties eet, maar jezelf af en toe ook wat lekkers kunt gunnen. Doe je dit niet, dan kan je dit nooit je hele leven volhouden. En dit is iets wat wel noodzakelijk is om blijvend gewicht te verliezen. Als je na een dieet direct je oude eetgewoontes weer oppakt, dan zit al het verloren gewicht er weer direct bij. Zorg er daarom voor dat je je leefstijl aanpast en af en toe ook gewoon ruimte maakt voor food delivery Amsterdam. Ook dat moet gewoon mogelijk zijn. 

Leave a Response