Het kan soms lastig zijn om je huisje om te toveren tot iets nieuws als je niet heel breed bij kas zit. Gelukkig weten wij een aantal life hacks hoe je met oude spullen toch iets leuks kan maken. Op bijna elk eenvoudig leven blog is te lezen hoe je oude kasten opknapt en een volledig nieuwe uitstraling geeft, maar er zijn nog veel meer tips die je kan toepassen. Wil jij weten wat je kan doen? Lees dit artikel dan voor een aantal goedkope en simpele tips om je huis een nieuwe look te geven.
#1 Knap je oude meubels op
Heb je nu even geen geld om nieuwe meubels te kopen? Dat is helemaal niet erg. Je kan je oude meubels opknappen. Dat scheelt in de portemonnee en zo ben je zelf ook lekker creatief bezig. Haal een klein potje verf bij de bouwmarkt en geef je oude meubels een te gekke kleur. Je houten meubels donker beitsen staat ook mooi bij witte muren. Je kan alle kanten op, zonder dat je je rekening hoeft te plunderen.
#2 Geef de muren een likje verf
Is het al een tijd geleden dat je je muren hebt geschilderd. Een nieuwe verf doet wonderen. Je huis ruikt weer fris en het ziet er een stuk schoner uit. Het is dan net alsof je een nieuwe woning binnenstapt. Heb je jarenlang witte muren gehad? Misschien is het dan nu de tijd om voor een vrolijke kleur te kiezen. De trends van dit moment zijn oud roze, okergeel en aarderood.
#3 Kijk wat je nog in de schuur hebt staan
Wist je dat je leuke meubels of wandkasten kan maken van oude planken? Kijk dan eerst even in je schuur wat je daar nog hebt staan of liggen. Vraag bijvoorbeeld ook aan je ouders of vrienden wat zij nog hebben liggen. Je geeft oude spullen een tweede leven en je houdt ook geld in je zak. Bovendien is dit ook het moment om je schuur op te ruimen als die ook een rommeltje is. Je slaat hiermee dus twee vliegen in één klap.
#4 Snuffel rond bij kringloopwinkels
Kringloopwinkels zijn populairder geworden door de economische malaise in 2013. Hier vind je dus goedkope spullen die nog best wat jaartjes mee kunnen. De meubels worden door de medewerkers van de winkel nagekeken en schoongemaakt. Je koopt dus spullen die schoon en compleet zijn. Als jij er zuinig op bent, kun je de spullen ook weer doorgeven. Die circulaire economie is fijn en handig voor het milieu.
#5 Ruil je meubels met vrienden
Heb je vrienden met dezelfde smaak? Vraag dan om meubels te ruilen Dat kost je helemaal niks, maar door de nieuwe meubels krijgt je huis weer een heel ander gezicht. Als het niet bevalt kun je de spullen desnoods na een tijdje weer terug omruilen. Spreek dit af met je vriend of vriendin, zodat je later geen scheve gezichten krijgt. Van ruilen hoeft dus niet altijd huilen te komen.